Oenighet ...
... i hjärta och hjärna.
Grönt är skönt
Just nu går mycket tid åt till grönskan i och utanför hemmet.
Hittills så har ingen blomma dött inne för mig, men trots omvårdnad, vatten, näring så finns det en del växter som inte riktigt vill ta sig.
Från noll växter till 20 + på knappt en månad blev det å vill gärna utöka med fler t.ex garberobsblomma =)
Jag har just nu:
- fredskalla - 2 st
- gullranka - 1 st tanig ranka
- svärmorstunga - 8 st i diverse storlekar och skick
- murgröna - 1 st (i ampel just nu, men vet ej om jag skall sätta den i kruka å låta klättra istället)
- prickblad - 2 st fortfarande "små sticklingar"
- mönjelilja/clivia - 1st
- ampellilja - 4 st taniga halvdöda =/
- Har även 3st blommor som jag ej kan namnet på och ingen som besökt mig vet heller vad det kan vara. Så hoppas att jag kan sköta dem så bra att de så småning om blommar och ger mig en ledtråd till vad dom är för nått.
( OBS!!! Alla bilder är lånade från google bildsök)
Har även en massa blommor (och ogräs) ute som jag börjat lära mig ta hand om. Även fyndat stora fina utekrukor, som numer med blommor i fint pryder soldäck.
Det jag behöver göra är att fynda snygga krukor så blommorna kan växa sig stora och fina :)
Har även en massa blommor (och ogräs) ute som jag börjat lära mig ta hand om. Även fyndat stora fina utekrukor, som numer med blommor i fint pryder soldäck.
Det jag behöver göra är att fynda snygga krukor så blommorna kan växa sig stora och fina :)
Myskväll med Sabina
Lilleman sov å herr Persson pep iväg för att hjälpa till i Svensbyn,
så jag å Sabina passade på att se film å mysa i soffan =)

Dagens middag
Kyckling lindad i bacon och med en god kräm gjord på créme fraiche och basilika.

Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
1 pkt bacon
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk smör
Basilikakräm
200g färskost
½ dl creme fraiche
0,25 dl gräslök
1 kruka basilika
1 klyfta vitlök
½ tsk salt
Tillbehör
Klyftpotatis
Sallad
Tillagning
1. Kräm: Mixa ihop alla ingredienser till krämen med mixerstav eller i matberedare. Förvara kallt till serveringen.
2. Skär varje kycklingfilé i 2 bitar på längden. Salta och peppra och linda en baconskiva runt varje bit.
3. Stek kycklingen i smöret runt om ca 8 min, tills innertemperaturen är 70°. Servera kycklingen med basilikakräm, klyftpotatis och sallad.
2. Skär varje kycklingfilé i 2 bitar på längden. Salta och peppra och linda en baconskiva runt varje bit.
3. Stek kycklingen i smöret runt om ca 8 min, tills innertemperaturen är 70°. Servera kycklingen med basilikakräm, klyftpotatis och sallad.