Kladdkaka (Sveriges Mästerkock Louise)

Antal portioner: 8
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
3 st ägg
2.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
150 g mörk choklad, hackad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till servering
1 dl hallon till garnering
3 dl vispad grädde
florsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll på det varma smöret.
4. Rör om tills chokladen smällt.
5. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ner den smälta chokladen i äggsmeten.
6. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt till allt löst sig.
7. Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant.
8. Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig.
9. Ställ åt sidan och låt kallna i formen.
10. Garnera kakan med hallon och siktat florsocker. Servera med vispad grädde.
PROVA och NJUT !!!