Kladdkaka (Sveriges Mästerkock Louise)

En kväll när jag var riktigt gottasugen, så valde jag att prova göra en kladdkaka från recept.nu
Tänkte aldrig på vem som lagt upp det, men nu när jag skulle spara ner det ...
Louise Johansson, som vann Sveriges Mästerkock.
Och hon kan sin sak ... SUPERBT GOOOD =D



Antal portioner: 8
Färdigt på: 30 min
Ingredienser

3 st ägg
2.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
150 g mörk choklad, hackad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till servering
1 dl hallon till garnering
3 dl vispad grädde
florsocker


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret.

3. Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll på det varma smöret.

4. Rör om tills chokladen smällt.

5. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ner den smälta chokladen i äggsmeten.

6. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt till allt löst sig.

7. Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant.

8. Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig.

9. Ställ åt sidan och låt kallna i formen.

10. Garnera kakan med hallon och siktat florsocker. Servera med vispad grädde.


PROVA och NJUT !!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0