Varm matjesillåda

I slutet av månaden kan man ha lite dåligt med pengar eller som jag ... inventerar skafferi, kyl och frys. Man kan hitta saker som behöver användas innan datumet går ut.
Jag gillar Janssons frestelse, så det är ett bra recept idag ... tager vad jag haver hemma och billigt =)


Foto: Holger Edström
2 st burkar matjessill
700 g kokt skalad potatis
2 st purjolökar
smör eller margarin till stekning
2 dl grädde eller gräddmjölk
en nypa salt
nymalen peppar
2 msk ströbröd
4 msk riven ost

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen och lägg ett lager i en smord ugnsfast form. Skär matjesfiléerna i små bitar och lägg på potatisbädden.

2. Skiva purjolöken och fräs den mjuk och glansig utan att den bryns i matfett. Bred ut den på sillen och potatisen.

3. Lägg resten av den skivade potatisen ovanpå. Smaksätt grädden med en nypa salt och malen peppar och häll den runt sill och potatis i formen. Strö över ströbröd och riven ost och klicka på lite smör. Grädda lådan mitt i ugnen 20–25 minuter tills allt är genomhett och ytan guldgul.

2 st burkar matjessill
700 g kokt skalad potatis
2 st purjolökar
smör eller margarin till stekning
2 dl grädde eller gräddmjölk
en nypa salt
nymalen peppar
2 msk ströbröd
4 msk riven ost

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen och lägg ett lager i en smord ugnsfast form. Skär matjesfiléerna i små bitar och lägg på potatisbädden.
2. Skiva purjolöken och fräs den mjuk och glansig utan att den bryns i matfett. Bred ut den på sillen och potatisen.
3. Lägg resten av den skivade potatisen ovanpå. Smaksätt grädden med en nypa salt och malen peppar och häll den runt sill och potatis i formen. Strö över ströbröd och riven ost och klicka på lite smör. Grädda lådan mitt i ugnen 20–25 minuter tills allt är genomhett och ytan guldgul.

Bon Apetit


Kommentarer
Postat av: Riktiga män har ett sexpack i kylen och inte på magen

Asså, Jag håller på att bygga en recepthemsida, du skulle ju kunna slänga in några recept där när den är klar och uppe, Det hade jag varit väääldigt tacksam för. :)

Postat av: Nemi79

Det är karln min som är kocken med bra idéer och fantasi. Jag skriver bara ner andras recept, som jag provat =)

2011-11-06 @ 21:09:42
Postat av: Tom

Vad för slags recept vill du ha, jag har allt från väldigt svåra till rätt enkla vardagsrätter?

2011-11-07 @ 10:23:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0