R.I.P Bjarne.

2 år blev han innan 373:an blev hans övermäktige som för många andra.
Sorg i hjärtat å några tårar fällda
 
Bild: R.I.P Bjarne.
2 år blev han innan 373:an blev hans övermäktige som för många andra.
Sorg i hjärtat å några tårar fällda

Kommunikationsmiss

Efter att stulit 4 påsar hemmatorkat renkött (ca 1,5 kg otorkat) från en ryggsäck, så mådde Lolas mage inte så bra. Så i natt var det fel på min hundiska översättare eller så måste Lola lära sig "prata" bättre, för hennes pip/gnäll för "jag är instängd med matte i sovrummet medan jag hör husse å C där ute å är såååå nyfiken" och "HALLÅÅÅ skynda dig jag behöver ut även om jag var ut för 10 minuter sedan" lät likadant i mattes öron kl. 02 i natt. Resultat ... jag vaknar till ett skvalande pruttande splashande ljud när Lola inte kan hålla sig lägre å gör en stor blöt kletig hög på sovrumsgolvet. Fort upp innan ens ögonen öppnats ordentligt å ut fort med hunden för att hon skall kunna få göra färdigt det som började i sovrummet och sen torka och skura golvet i skenet av mobilen för att inte väcka den sovande 9 månaders lillhusse. Jag var lagomt nöjd, men det skedde bara en omgång så fått sova lugnt. Tur att man är småbarnsförälder å van att alla "sjukdomsolyckor" sker på natten ;P Idag blir det därför inget torrfoder för fröken utan hennes mage skall få starta upp långsamt på mattes hemmagjorda ris-och köttfärsröra.

Städning/röjning

Nu städar vi ute och inne. Säljer även av lite saker vi har dubbletter av och urvuxna grejer. Nu skall vi försöka få lite ordning. Varje år inser man hur mycket skrot man samlar på sig egentligen ... å då slängde vi en hel kontainer med grejer i fjol =O

Nöjd & Trött

Idag är en sån där dag då jag absolut inte kan bli pigg trots en natt med relativt god sömn och en lugn dag. Men när jag sitter och tänker/reflekterar över dagen, så har den varit ganska bra och jag har faktiskt fått en hel del gjort. Bara vanliga saker och småsaker, men dom räknas ju oxå ;P

Vårstädning

Idag skall jag börja vårstäda i flickornas rum.
Äldsta tösen skall få hjälpa till.
Speciellt med det dom kallar garderob, men vad jag kallar det är en helt annan sak.
Kläder i en enda röra, leksaker, och papper.
Nu skall det bli ordning =)

Goliat ... en kär gammal favorit

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra dag ?!

Solen skiner. Jag har vikt en ikeapåse med ren tvätt. Kört en diskmaskin. Gjort 2 samtal. Å skall strax fixa frukost. Känns som att jag varit effektiv ?! Kanske blir en riktigt bra dag, då jag får mycket gjort. Varit lite slö på inne/städarfronten i påsk. Tillbringat större delarna av dagarna ute i vårvädret istället =) Nu tillbaka till rutinerna och en omgång detox från all påskmust å påskgodis (socker).

Motgångar & medgångar

Nog är det förbaskat att förkylningar skall dugga tät och isig mark under den tidiga våren.
Kan inte träna så mycket inne pga förkylningar och den isiga marken gör att min bäckenskada hindrar mig från promenader ute. 
 
Dock har jag nu ett par dagar i rad varit ute å promenixat 2-3 km per dag, men nu känns det i bäckenet pga. dom isiga sträckorna i skogsskymda partier. Så blir nog en kortare runda i lägre fart bara för att inte tappa "farten" nu när jag äntligen kommit igång med träningen igen.
 
Har tappat 1 kg sen jag vägde mig sist. Inte mycket, men det skyller jag på bristande motion och alldeles för dålig självdisciplin när det gäller gotta på den ziljon kalas som det varit i släkten under slutet av februari och mars.
 
Har en bit kvar, så nu håller jag tummarna för mig själv att jag skall kunna hålla mig borta från allt för mycket gotta och motionera mera =)
 


RSS 2.0