Baka baka liten kaka

Dampig ikväll, så ugnen å spisen fick arbeta.
Vi gillar stekt pannkaka bättre än direkt från ugnen. Så idag gjorde jag en i ugnen, som vi kan frysa in å steka på vid lämpligt tillfälle.
Medan den var i ugnen gjorde jag cornflakesmums/kakor. Dom gillar barnen, så kan väl hända att dom blir uppätna imorgon då det är fredagsmys =O
Sen så önskade sig älsklingen sockerkaka till frukost =/
Inte så nyttigt ... men när jag ändå höll på ...
När pannkakan var klar, så rörde jag ihop en vanlig sockerkaka utan krussiduller medan ugnen "svalnade" till rätt temp. Å nu väntar jag på att den skall gräddas färdigt.
 

Gaaah ... damp/abstinens

När man är sjukskriven, arbetslös eller låginkomsttagare av annan sort, så gör det mycket att få några hundralappar mindre om man blir sjuk eller av annan anledning får inkomstbortfall. Speciellt då det i min erfarenhet alltid lyckas sammanfall med de gånger man råkar ha någon extra utgift/räkning. *suck*
För att ha nått sparande funkar ej för mig/oss. Vi vänder på slantarna trots att vi köper väldigt lite onödigt =(
 
Detta har varit lite av en sådan gång för mig.
Dessa sista dagar innan barnbidraget kommer, så sitter jag med abstinens och det visar sig i ett fruktansvärt dåligt humör, svänger mellan skratt och illvrål på 1/100 sekund, huvudvärk, lätt illamående och extra dampig.
 
Varför är/har jag det då ???
Jo, för jag prioriterade att köpa mat, blöjor och annat vi verkligen behövde istället för cigg.
Vore ett ypperligt tillfälle att sluta röka, men vet ej om jag har självdisciplinen att sluta. Gissar att när pengarna har kommit, så kommer jag se till att hänga på låset för att handla när ica öppnar =/
 
Nä, nu kan jag inte sitta still längre.
Det är fördelen med detta ... irritation, frustration och abstinens gör att jag får en jädrans massa gjort och i en jisstanes fart =)

Färdig med omplantering inne

Kanske lite tidigt att plantera om blommorna, men en del så så ledsna ut efter vintermörkret i sina för små krukor. Så nu hoppas jag att dom skall bli gladare. Har 1 blomma kvar som skall få påfyllt med jord, men det tar jag sen för behöver köpa mer jord.
 
Rolligt att se hur en del växer så det knakar medan andra verkar stå still i växten.
Dock har jag insett att gröna växter är min grej. Saker som får för sig att blomma har jag en tendens att ta dö på, men lär väl mig ta hand om dem oxå inom sinom tid.
 
Sonen fick hjälpa till att plantera om sin blomma som behövde ny kruka.
Passade oxå på att ge dom nya skotten en egen kruka.
Nu har han 3 blommor i sitt fönster istället för 2.
Stolt kille med gröna fingrar =)

Lyckas jag eller ej

1 av 2 avokadokärnor har iaf spruckit, men ännu inget som tittar upp. Dock har ingen av dem möglat, vilket är ett framsteg från dom vattensatta i försök 1. Skall torka och sätta 3 till bara för att =)

En himla härlig röra

Fredag kväll åkte I och A på magsjuka =(
Alla planer åkte i stöpet.
Bara fram med hinkar å shoppa hem lite nyponsoppa.
Och en natt med mamma-mode ... dvs. somna innan huvudet slår i kudden och sen så väcker det undermedvetna en för minsta ljud.
 
Lördag gnällde ungarna på att dom var hungriga, men dom fick ingen mat utan jag startade upp deras magar långsamt ... nån matsked te först varje 15 minuter, sen så fick det bli matsked nyponsoppa varje 15 minuter och kvällen avslutades med att vi arbetat upp oss till te med hårdmacka.
Jag spritade även diverse delar av huset, för att minska smittorisken det jag kunde.
För att ha nått nöje, så plockade jag fram miniväxthusen och några plastlådor.
Frön från paprika (ica), chili ( från fjolårets apacheplanta), jalapenjo (ica) och det hoppas jag blir fina plantor av. Sen för skoj skull satte vi avlånga rädisor, salladspurjolök, gula ärtor, och babyspenat. Tveksamt om det kommer upp nå i kruka, men det vet jag ju inte förrän jag provat. Även nån fler avokadokärna åkte ner.
 
Söndagen har kommit.
Började dagen 6.30 då de små herrarna vaknade.
Efter en lugn morgon och frukost fixade jag mig i ordning och for på gudstjänst.
Där fick jag mottaga Rasmus dopdroppe.
Sen hem och äta lite lunch och göra ingenting.
Nu förbereder vi sushi-middag och efter det blir det nog att göra ingenting igen.
 
Imorgon börjar en ny vecka =)
 

RSS 2.0